in

8 gesturi nepoliticoase pe care sa le eviti intr-o conversatie

o gesturi nepoliticoase pe care sa le eviti intr-o conversatie

Toate gesturile fizice pe care le facem sunt subconstient interpretate de ceilalti. Unele produc un mesaj pozitiv, altele sunt catalogate ca fiind gesturi nepoliticoase:

 

1 Iti atingi in mod repetat barbia in timp ce te uiti la cineva– “Te judec!” Oamenii deseori isi ating barbia in timp ce se gandesc la luarea unor decizii. Daca te uiti la cineva in timp ce iti atingi barbia, acea persoana poate sa creada ca judeci felul in care este imbracata sau orice alt aspect al felului in care arata.

2 Verificarea timpului sau a unghiilor denota un semn puternic de plictiseala. Este foarte nepoliticos sa te uiti la ceas sau sa iti inspectezi unghiile in timp ce vorbesti cu cineva.

3 Ingustezi privirea– Daca vrei sa ii dai cuiva impresia ca nu il placi (pe el sau ideile lui), poti sa ingustezi privirea in timp ce te uiti la el. Acest lucru va provoca instant o expresie de incruntare pe fata ta. Unii oameni fac greseala sa isi ingusteze privirea in timpul unei conversatii ca un reflex al gandirii. Fii atent sa nu trimiti un mesaj fals interlocutorului. Nu iti ingusta privirea.

4 Te uiti in alta parte– de obicei acest fapt indica lipsa de interes. Uneori este interpretat ca un semn al arogantei. Este politicos ca atunci cand vorbesti cu cineva sa privesti persoana respectiva in ochi.

5 Atunci cand stai prea aproape de o persoana o faci sa se simta inconfortabil. Cei mai multi considera distanta de trei metri  imprejurul corpului ca fiind spatiul lor personal. Poti trece linia invizibila doar cu persoanele pe care le cunosti si care iti sunt apropiate.

6 Incrucisarea bratelor este vazuta ca pe un gest de aparare. Alti oameni pot interpreta gestul ca pe un semn de egocentrism. Incearca intotdeauna sa iti tii deschise bratele.

7 Atingerea cefei sau a gatului este un semn tipic pentru incertitudine. Poate fi interpretat si ca o indicatie a minciunii. Incearca sa iti tii mainile departe de cap cand comunici cu altii.

8 Iti sprijini capul cu mana– “Incep sa ma plictisesc!” Niciodata sa nu iti sprijini capul cu mainile in timpul unei conversatii; pe langa faptul ca arata ca esti plictisit, este un si un gest lipsit de respect fata de persoana din fata ta.

Indeplinirea obiectivelor

Increderea in sine si indeplinirea obiectivelor

nesiguranta barbat

Cum eviti sa afisezi nesiguranta