in

Airsoft vs Paintball

Sunt persoane care confunda cele doua sporturi, dar intr-o analiza aprofundata exista suficiente diferente intre cele doua sporturi.

 

Pretul

Pretul replicilor de airsoft in medie sunt aproximativ la fel ca si pret cu armele de paintball, adica cu 100-200$ va puteti achizitiona o arma de airsoft cat si una de paintball de calitate decenta.

Daca va doriti arme mai performante  va puteti achizitiona exemplare ce pot ajunge chiar si la 5000$.

In ceea ce priveste munitia utilizata,  500 de bile de paintball de calitate buna va v-a costa in jur de 25-30$ in timp ce 4000 de bile airsoft de calitate peste medie va costa aproximativ 15-20$.

Armele

In jocurile de airsoft armele folosite sunt copii fidele are armelor reale in ceea ce priveste materialele folosite,  forma lor, functionarea, greutate etc.

Armele folosite la paintball au un design specific, adaptat pentru functionalitatea lor. Acestea nu incearca sa imite armele reale, desi in ultima perioada acestea au inceput sa primeasca modificari care sa le apropie mai mult de cele reale insa exista limitari serioase din cauza modului lor de functionare.

Propulsia proiectilelor

Armele de paintball functioneaza exclusiv pe baza de gaz comprimat ce este inmagazinat intr-o butelie specifica reincarcabila care se ataseaza la arma pentru a oferi energia necesara propulsiei proiectilului, pe cand in airsoft majoritatea armelor functioneaza pe baza aerului comprimat intr-un mecanism piston-cilindru care impinge proiectilele.

In plus exista si replici ale armelor care folosesc gaz comprimat  intr-un recipient cu ajutorul caruia este alimentat incarcatorul replicii pentru a actiona proiectilul, fie tuburi de CO2 care instaleaza direct in replica.

Munitia

O a doua diferenta notabila intre airsoft si paintball o contituie munitia folosita.

Airsoftul foloseste bile de plastic cu diametrul de 6 mm si mai rar de 8 mm ce nu se sparg la impact si nu lasa urme cu vopsea sau in alt mod.

Paintball-ul foloseste ca munitie bile umplute cu vopsea cu diametru de 0,43, 0,50 sau 0,68 inch care la impact se sparg si imprastie vopseaua din interior. In urma impactului acestea lasa urme vizibile asupra tintei ceea ce face usor de recunoscut daca tinta a fost nimerita sau nu.

 

Un alt aspect relevant este precizia pe care v-o ofera armele de airsoft, fata de cele de paintball. Armele de airsoft pot lansa proiectile la o distanta mult mai mare si cu o precizie foarte mare.

In concluzie intre airsoft si paintball exista diferente notabile, iar jocurile ca ofera experiente diferite. Noi lasam totul la aprecierea dumneavoastra insa va recomandam sa experimentati ambele jocuri inainte sa va alegeti jocul preferat.

 

rochii noi

Rochii de primavara-vara 2018 – tendinte la moda

pensule machiaj

Acum poti avea pensule de machiaj profesioniste la tine acasa