in

Aparentele inseala-Nu uita asta niciodata!

aparentele inseala
aparentele inseala

Mereu am fost fascinată de balurile mascate, adică de faptul că pentru o scurtă perioadă de timp poţi fi altcineva decât tu insuţi şi în aşa fel poţi crea un personaj perfect pe care să-l joci, să fie varianta ta imbunătăţită, dar aparentele inseala.

Cu timpul am realizat că nu este nevoie de niciun bal mascat, deoarece în fiecare zi încercăm să părem altcineva decât suntem şi facem asta involuntar. Fiecare dintre noi încearcă să pară perfect, să-şi evidenţieze cât mai bine calităţile şi să ascundă de ochii curioşilor defectele… şi totuşi nu consider acest lucru ceva negativ, este normal să-ţi doreşti să fi cât mai bun şi să şi arăţi celor din jurul tău. Problema apare atunci când aparentele inseala, atunci când diferenţa dintre esenţă şi ceea ce se vede cu ochiul liber este prea mare. Deci aparenţele sunt iluzii create de noi pe care fiecare le percepe diferit şi apar două întrebări:

Ce ar trebui să faci? O întrebare uşoară cu un răspuns complicat. Fiecare ar trebui să fie sincer cu el însuşi şi cu cei din jurul său, însă aici apare o problemă: tu eşti sincer, dar cei din jurul tău? Şi aşa se creează un cerc vicios din care nu poţi să ieşi. Să nu fim răniţi uneori este mai bine să purtăm măşti şi să nu lăsam pe cei din jurul nostru să ne cunoască prea mult, este ca şi cum am fi protejaţi. Cel mai bine este nu să fim prefăcuţi şi să inventăm lucruri despre noi doar pentru ca cei din jurul nostru să ne placă ci să încercăm să-i facem pe cei de lângă noi să ne cunoască treptat şi atunci vom vedea cine a rămas alături de noi şi merită încrederea noastră. Cu siguraţă fiecare dintre noi are multe calităţi care trebuie şlefuite şi defecte care trebuie controlate, acesta este micul tău secret, nu trebuie cunoscut de toată lumea, dar chiar şi aşa trebuie să devii acea persoană care îţi doreşti nu doar să pari că eşti.

Cum să nu te laşi înşelat de aparenţe? Este neplăcut să suspectezi pe toată lumea că nu este ceea ce pare, deci când cunoşti pe cineva îi acorzi starea de nevinovăţie până la proba contrarie. Dacă vorbele şi faptele dovedesc că poţi avea încredere în acea persoană este bine deci este cineva de încredere. În cel de-al doilea scenariu când vezi că acea personă minte, cel mai bun lucru este să stai să analizezi, să vezi că nu te înşeli, în niciun caz să-i acorzi încredere deplină să-i împărtăşesti secrete şi apoi să acţionezi, să ai o conversaţie sinceră sau să te indepartezi dacă vezi că acea persoană ţine mai mult la aparenţe. Totuşi nu trebuie să judecăm aşa de aspru pe nimeni, este foarte greu uneori să te poţi arăta aşa cum eşti, iar cei din jur crează aparenţe pentru a nu fi vulnerabili sau pentru a masca unele lipsuri şi nu fac acest lucru din răutate ci din instinct.

Uneori chiar noi vrem să credem în nişte aparenţe care par mai plăcute decât realitatea, oricum totul ţine de percepţie, de cum vedem noi lucrurile. Este strict alegerea noastră dacă credem în aparenţe sau suntem mai curioşi şi vrem să căutăm mereu adevărul. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să nu judeci pe nimeni pâna nu-l cunoşti, fiindca aparentele inseala  şi încă un lucru important este să ai răbdare să cunoşti persoana din spatele măştii, poţi fi surprins să descoperi ceva şi mai frumos decât vedeai la inceput. Nu uita ca aparentele inseala!
Articol realizat de: Denise

Fara stres

Distractie cu Lirika, Armin van Buuren și What’s Up