in

Aplică pentru Parlamentul Tinerilor, ediția a VI-a

Parlamentul tinerilor

Dacă te pasionează procesul legislativ sau vrei să afli mai multe informații despre procedurile de la nivelul Parlamentului României, Asociația Pro Democrația organizează toamna aceasta a șasea ediție a Parlamentului Tinerilor, un eveniment care reunește elevi majori și studenți până în 25 de ani. Simularea procesului decizional din această instituție este bazată pe dezbatere și pe implicarea activă a tinerilor selectați.

Parlamentul Tinerilor, ediția a VI-a

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară.

Tinerii interesați pot aplica

Tinerii care doresc să participe la acest eveniment se pot înscrie prin completarea formularului de înscriere, transmiterea CV-ului şi elaborarea unei iniţiative legislative. Documentele vor fi trimise doar în format electronic la adresa de e-mail pt2014@apd.ro până pe 1 noiembrie 2014, ora 23:59.

Selecţia candidaţilor se va face în funcţie de punctajul obţinut pe baza CV-ului şi a unei iniţiative legislative pe care tinerii trebuie să o propună în momentul înscrierii la eveniment, conform Comisiilor Parlamentare ale Camerei Deputaţilor stabilite de organizatori:

  • Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;
  • Comisia pentru mediu și echilibru biologic;
  • Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;
  • Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Accesând link-ul următor vei găsi un model pentru redactarea propunerii legislative și a expunerii de motive, respectiv regulile de procedură aplicabile în cadrul Parlamentului Tinerilor și programul evenimentului.

 

pianist

Havasi concert de pian la Sala Polivalentăa

cum sa faci fata criticilor

Cum sa faci fata criticilor