in ,

Ce inseamna auditul IT intr-o companie

audit it

In orice domeniu, indiferent ca este economic, financiar sau informatic, auditul joaca un rol important.

Referitor la IT, prin audit se evalueaza infrastructura IT, dar si nivelurile de securitate a informatiilor. Scopul auditului IT il reprezinta identificarea potentialelor riscuri IT specifice afacerii respective si prezentarea solutiilor de evitare sau combatere a acestora.

In cadrul realizarii auditului IT, auditorii urmaresc ma multe etape succesive pentru a identifica vulnerabilitatile si performanta sistemului, verifica aplicatiile, serverele, statiile de lucru si retelele de comunicatii. Auditorii cerceteaza modul de circulatie al informatiilor in interior si identifica potentialele riscuri la care este supusa securitatea informatiei.

Un audit IT va ajuta sa identificati problemele sistemului IT, sa evaluati riscul la nivelul intregii companii si sa identificati cele mai bune solutii si investitii in pentru protejarea informatiilor. De asemenea, auditul  contribuie si la dezvoltarea infrastructurii IT, la monitorizarea departamentului,  dar si la alegerea unei metode potrivite pentru protejarea informatiei in cadrul companiei.

Cum am mentionat si mai sus, pentru un audit IT cat mai eficient este nevoie de a respecta cateva etape, printe care analiza preliminara, cercetarea, procesarea rezultatelor si generarea rapoartelor, urmand apoi implementarea solutiilor propuse.

Un loc unde gasiti specialisti in acest domeniu este www.networld.ro

 

Poveste fără sfârşit, proiect realizat de Teatrul Evreiesc de Stat.

program teatrul odeon

Program 29 mai – 4 iunie 2017 la Teatru Odeon