in

Ce inseamna podiatria in Romania

podiatrie

Podiatria este o specialitate relativ noua in Romania care se ocupa cu tratamente pentru bolile de picior. Majoritatea persoanelor au probleme cu picioarele fie ca inainteaza in varsta, practica sport de performanta, sufera de anumite boli sau alte cauze. Medicul podiatru raspunde acestei nevoie prin a trata eficient problemele de picioare. La cabinetul Podiatrica din Bucuresti se ofera tratamentele necesare pentru a va insatosi picioarele.

Podiatria este parte a unor domenii conexe precum diabet, ortopedie, reutomatolgie, pediatrie si altele. Aceasta se ocupa atat cu implementarea unor masuri preventive, care sa asigure o santate a piciorului pe termen lung, cat si cu masuri curative care au rolul de a rezolva problemele ce tin de picior.

Principalele probleme tratate de un medic podiatru sunt:

– Piciorul diabetic;

– Unghii incarnate;

– Veruci plantare sau batuturi;

– Micoze si altele.

Conform Federatiei Internationale de Diabet, specialitatea de podiatrie este multidiscipliniara si ingrijeste atat piciorul diabetic cat si alte probleme ale piciorului. Principala problema intalnita este piciorul diabetic, aceasta se manifesta in cazul persoanelor care au diabet zaharat, care trebuie tratat intr-un timp cat mai scurt pentru a nu se ajunge la complicatii precum amputatii. Un medic podiatru poate sa puna un diagnostic si sa trateze bolnavul.

Un rol important in santatea picioarele il are incaltamintea pe care o purtam zi de zi, daca ne strange in timp ce calcam se creeaza monturi care se manifesta prin deformarea piciorului. Aceastea poti fi indepartate de catre un podiatru.

Podiatria are in vedere igiena picioarelor prin a taierea corecta a unghiilor, indepartarea tesutului mort sau tratarea unghiei incarnate. Un podiatru are expertiza necesara prin care poate a inlature aceste afectiuni.  De altfel, infectiile unghiale sunt des intalnite si se manifesta prin simptome precum durere, inrosire tegumentara periunghiala si tumefactie. Este de preferat sa purtam o incaltaminte de calitate si lejera pentru a ne asigura o sanatate pe teremen lung. De exemplu, purtarea incaltamintei  de dama cu toc inalt presupune nu numai afectiuni ale picioarelor ci si ale coloanei.

O persoana cu un stil de viata obisnuit face intr-o zi, in medie, 2.000 de pasi. Sa facem cat mai multi pasi ne poate ajuta sa ne mentinem in forma insa ne poate creea probleme in cazul in care nu purtam o incaltaminte lejera si nu ne ingrijim picioarele.

Veruca plantara apare sub forma de batatura pe talpa piciorului si pe langa faptul ca are un aspect inestetic deranjeaza atunci cand faceti pasiti. Desi este o problema minora aeasta este de preferat sa se trateze.

Consultatia podiatrica tine cont de istoricul pacientului ce probleme a avut in trecut cu picioarele, de ce boli mai sufera si daca se afla sub tratament. In cabinetul nostru din Bucuresti veti gasi un personal pregatit sa va ajute cu orice problema aveti. In tratarea pacientilor nostri utilizam instrumentar de podiatrie si pedichiura medicala marca RUCK din Germania.

Va invitam  la cabinetul nostru de podiatrie din Bucuresti, str. Agricultorii, nr. 116 A, va vom consulta si trata picioarelor dumneavoastra. Pentru programari sau intrebari ne puteti contacta la nr. de telefon 0745 810 669 sau pe e-mail-ul office@podiatrica.ro.

birou de arhitectura

Ce trebuie sa stii despre un birou de arhitectura

Spectacol Dibuk

Teatrul Evreiesc de Stat anunță premiera spectacolului DIBUK