in

Ce mesaje transmit ochii interlocutorului

Ce mesaje transmit ochii interlocutorului

Un studiu facut de niste sociologi americani a demonstrat ca oamenii asociaza minciuna cu focusarea privirii in alta parte decat in ochii interlocutorului. Totusi, acelasi studiu a demonstrat ca privirea nu e indeajuns pentru a-ti da seama daca o persoana minte, de aceea trebuie observate si alte gesturi ale corpului. Un lucru este insa cert, cand privirile a doi oameni se intalnesc pentru un timp indelungat, nu poate insemna decat doua lucruri: fie cele doua persoane se gasesc reciproc atragatoare, caz in care pupilele li se vor dilatata, sau cele doua persoane vor sa isi arate ostilitatea una fata de cealalta- caz in care pupilele li se vor contractata.

Studiul arata de asemenea, ca femeile sunt bune la descifrarea semnalelor pupilei si  pot diferentia interesul de agresiune, spre deosebire de barbati care nu prea se pricep la acest lucru. Acesta este motivul pentru care un barbat nu poate spune daca o femeie este pe cale sa-i dea un sarut sau o palma peste fata.

Cum sa atragi atentia unui barbat

Cand o femeie vrea sa atraga atentia unui barbat din aceeasi camera, ea ii va cauta privirea, il va fixa timp de doua trei secunde apoi se va preface nonsalanta si se va uita in alta parte. O femeie crede ca este indeajuns sa atraga atentia unui barbat doar cu o singura privire. Un experiment facut in America arata ca cei mai multi barbati citesc foarte greu aceste semne ale privirii, prin urmare o femeie trebuie sa repete gestul de cel putin doua ori pentru a-i capta atentia unui barbat.

Cum sa mentii contactul cu un grup mare de persoane

Speakeriii profesionisti si-au dezvoltat o tehnica de a atrage atentia publicului si de a da impresia ca publicul este implicat in discutie. Prin urmare, intr-un grup de 50 de persoane este posibil a se intalni fiecare privire. Intr-un grup mai mare, profesionistii stau de obicei mai in spate, deci este nevoie de o abordare diferita pentru a crea o legatura intima cu audienta. Asadar, tintind un punct real sau maginar sau chiar o persoana in fiecare colt al grupului si inca un punct in centru, stand la o distanta de 10 metri de randul din fata, aproximativ 20 de oameni, pana la 50 vor simti ca cel care vorbeste se uita in mod individual la ei.

background radio

Theta Healing- workshop gratuit

Iubitorii mediului înconjurător sunt invitați să participe la Curățenia de Primăvară

De 10x Curățenia de Primăvară cu Team Work