in

Ce spune despre tine modul in care strangi mana cuiva? (I)

modul in care strangi mana

Sa presupunem ca ati intalnit pe cineva pentru prima data si va salutati reciproc cu o strangere de mana. V-ati gandit vreodata la cele trei atitudini de baza care sunt transmise in mod inconstient?

1.Pozitia dominanta: ”Incerca sa ma domine. Ar fi bine sa fiu precaut. ”

2.Pozitia supusa: ”Pot sa domin aceasta persoana. O sa faca ceea ce vreau. ”

3.Egalitate: ’’Ma simt confortabil cu aceasta persoana. ”

Aceste atitudini sunt trimise si primite fara a fi constienti, dar ele pot avea un impact imediat asupra rezultatului oricarei intalniri.

In anii 1970 s-a facut un studiu asupra acestor tehnici de strangere a mainii, vazuta ca pe niste strategii de business care pot influenta dramatic orice intalnire face-to –face, dupa cum vei vedea:

Puterea sta in mainile tale

Dominarea este transmisa prin rotirea mainii astfel incat palma este îndreptata în jos cand strangi mana cuiva; acest gest arata ca vreti sa luati controlul asupra intalnirii.

Opusul stransorii domninante este de a oferi mana cu palma orientata in sus, lasand cealalta persoana sa fie intr-o pozitie superioara. Acest lucru este eficient daca vrei ca celalalt sa preia controlul discutiei, de exemplu, atunci cand vrei sa iti ceri scuze.

Cand doi oameni cu personalitati dominante dau mana, se produce o lupta simbolica de preluare a puterii, fiecare incercand sa il puna pe celalalt intr-o pozitie submisiva; ambele maini ramanand in  pozitie verticala, creindu-se sentimenul de egalitate si respect reciproc pentru ca niciunul nu cedeaza.

De asemenea, femeile trebuie sa fie foarte atente la mesajul pe care il transmit cand intind mana cuiva,  in contexutul unei intaliniri de afaceri. O strangere moale de mana poate fi un gest dezastruos pentru o femeie, pentru ca barbatul va acorda atentie calitatilor feminine si nu o va lua in serios. Acest fapt nu înseamna ca o femeie de afaceri trebuie să actioneze intr-un mod masculin; ea pur si simplu trebuie sa evite semnalele de feminitate, cum ar fi strangerea de mana moale.

 

 

snapchat

Campanie pentru protecția animalelor pe Snapchat

super blog

SuperBlog spring 2015