tehnici seo

Cele mai populare tehnici SEO pentru promovarea afacerii tale

Foarte multi dintre cei care isi creaza un site sau un blog isi doresc sa invete cum pot face ca site-ul sau blogul sa fie in primele cautari. Acesta este un motiv pentru care va voi prezenta pe scurt ce este SEO (Search Online Optimization), dar si cele mai populare tehnici SEO prin care tu iti poti optimiza site-ul pentru motoarele de cautare.

SEO inseamna o optimizare de care are nevoie orice site ce isi doreste sa fie pe primele pozitii in cautarile Google.  Pentru a atrage trafic relevant pentru o afacere online si a obtine clienti, optimizarea prin tehnici SEO reprezinta primul lucru la care trebuie sa ne gandim.

Cele mai populare tehnici SEO de care trebuie sa tii cont cand doresti sa optimizezi un site sunt:

1. Cuvintele cheie in tag-ul titlu

Acesta este cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont in momentul in care incepi optimizarea SEO a unei pagini.  Practic ceea este scris in interiorul tag-ului apare ca titlul paginii in rezultatele unei cautari. In momentul in care alegem tag-ul titlu trebuie sa tinem cont ca acesta trebuie sa fie scurt (6-7 cuvinte maxim), iar cuvantul cheie trebuie sa fie aproape de inceput. Aceasta este una dintre cele mai importante tehnici SEO.

2. Cuvintele cheie in URL

Pentru a avansa in cautari prin SEO, plasarea cuvintelor cheie in URL-uri ajuta foarte mult. Pentru a intelege avem urmatorul exemplu:

https://www.radioteen.ro/promovare-online-afla-care-este-noul-trend-in-2016/

URL-ul va arata asa in cazul in care  “promovare online”  este expresia cuvantului cheie pentru care incercati sa obtineti un rang cat mai bun.  Insa daca doriti ca acest lucru sa fie eficient in document trebuie sa existe  expresia cuvantului cheie. Simpla plasare a cuvintelor cheie in URL nu va ajuta prea mult din punct de vedere al optimizarii SEO.

3. Densitatea cuvintelor cheie in textul documentului

Alte tehnici SEO vizeaza densitatea cuvintelor cheie. In momentul in care creati un text optimizat SEO trebuie sa tineti cont de cuvintele cheie ce trebuie sa aiba o densitate de 3-5%  in text. O densitate mai mica de 3% va face ca motoarele de cautare sa nu ia in calcul pagina. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care incercati sa optimizati SEO textul si aveti o densitate a cuvintelor cheie de peste 10%. Motorul de cautare va suspecta pagina si in mod implicit ii va influenta pozitionarea in afisari.

4. Cuvintele cheie in textul ancora

Daca pana acum am vorbit despre optimizarea SEO pe care trebuie sa o faceti pe pagina sau in textul documentului, cuvintele cheie in textul ancora reprezinta o alta modalitate prin site-ul castiga credibilitate si mai ales cuvintele cheie.

Trebuie retinut ca  textul ancora de pe un alt site ce face trimitere catre site-ul pe care il detineti  este vazut de motoarele de cautare ca un vot de incredere din partea acelui site.

5. Cuvinte cheie in H tag-uri (<h1>, <h2>, <h3>)

Unele tehnici SEO presupun folosirea cuvintelor cheie in h tag-uri. Cand optimizam SEO heading-urile trebuie sa avem in minte faptul ca ele spun motorului de cautare cat si vizitatorilor ce este important pe site. In acest fel motorul de cautare in urma algoritmului determina  in functie de H-tags ce rezultate sa returneze. Pentru ca optimizarea SEO sa fie corecta, cuvintele cheie in H-tags trebuie sa se regaseasca si in textul de pe pagina.

6. Cuvintele cheie la inceputul unui document

Desi nu este atat de important din punct de vedere SEO, folosirea cuvintelor cheie in primele paragrafe va v-a face sa castigati un + din partea motorului de cautare in ceea ce priveste optimizarea SEO a textului.

7. Cuvintele cheie din tag-urile imaginilor

In mod inevitabil la un moment dat veti avea pe pagina o imagine si pentru ca optimizarea SEO le vizeaza si pe acestea, trebuie sa completati  tag-ul cu cateva cuvinte cheie.

SEO reprezinta un domeniu in continua schimbare, iar ceea ce v-am prezentat mai sus sunt doar cateva tehnici SEO de optimizare de care trebuie sa tineti cont.

Radio Teen

View all contributions by Radio Teen

Website: https://www.radioteen.ro

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.