in ,

Coriandrul și-a câștigat renumele de ”plantă minune”

Planta minune

Coriandrul, sau „Coriandrum Sativum”, este o puternică plantă cu multe beneficii de sănătate ce și-a câștigat renumele de “plantă minune”. Chinezii credeau de exemplu despre coriandru că ar conferi nemurirea. Iar Hipocrate, faimosul vindecător al Greciei antice, care a devenit cunoscut ca „Părintele medicinei”, se spune că îl utiliza și îl recomanda regulat pentru o largă gamă de afecțiuni.

Delicată și dantelată frunza de coriandru este una dintre plantele mele preferate. Aici sunt o varietate de moduri în care puteți încorpora coriandru în viața voastră. Coriandrul nu e specific doar bucătăriei mexicane. Odată descoperită aroma, poate fi folosit în numeroase feluri, atât în mâncare, pentru o digestie mai bună și mai puține dureri musculare, cât și pentru piele.

Beneficii ale corpului

Studiile au demostrat  beneficiile coriandrului asupra corpului. Coriandru este detoxifiant, liant pentru metale grele, cum ar fi mercurul (stocate în țesutul cerebral și grăsimi), și ajutând să fie eliminate din organism. Un alt motiv pentru a consuma coriandru- unii experți cred că această acțiune de chelare reduce celulita. Coriandru este de asemenea minunat pentru că are proprietăți de alcalinizare- calmează nerviii, anti-inflamator, antioxidant, anti-diabetic, vitamina C – propulsează anti-îmbătrânirea, ș.a.

Beneficii ale pielii

Atunci când este utilizat topic, coriandru calmează și împiedică iritarea pielii. Se poate face foarte ușor o mască facială zdrobind coriandru în blender sau cu un mojar cu pistil și aplicând pe față timp de 30 minute. Adaugă câteva picături de suc de lămâie pe fiecare zgrăbunță (sucul de lămâie usucă coșurile).

Cum se utilizează Coriandru

Coriandru poate fi găsit în bucătările din întreaga lume. Atunci când este utilizat cu moderație, aroma citric-dulce a coriandrului luminează o varietate de feluri de mâncare. În propria bucătărie, puteți apela la coriandru împrumutând rețete internaționale de salate, sucuri, guacamole, supe, orez si fasole, sau oriunde imaginația dorește să adauge un strop de prospețime! Ca și pătrunjelul, coriandru este folosit cel mai bine în stare proaspătă, și adăugat la final, chiar înainte de servire.

schimburi de tineri europene

Schimburi de tineri europene, oportunitate de dezvoltare personala

Tetrul Odeon, 9-12 iulie 2015, ora 19:30

Marile serate muzicale ale Bucureștiului