in

Cum influenteaza limbajul corpului vorbitul in public

Dintre toate abilitățile de comunicare disponibile pentru tine ca vorbitor public, cât de important este limbajul corpului?

1 Mişcări şi gesturi. Când vine vorba de utilizarea limbajul corpului, cu toții să ne întrebăm: „Cum pot folosi mișcarile și gesturile pentru a fi eficiente in prezentarea mea?” Iată o formulă ușor de ținut minte, care te va ajuta să eviţi orice public somnoros: neutru, deschis,puternic. Tu ar trebui sa începi într-o poziție neutră, cu mâinile pe lângă corp (poate te simţi ciudat la început, dar arată bine). Această poziţie te ajută să fii deschis cu publicul, astfel încât influența curge liber în ambele direcții. Gesturile trebuie să fie rare, folosind de exemplu, mișcări curate, limitate şi definite ale mâinilor; Fă aceste lucruri iar partea superioara a corpului tău va sprijini și amplifica ceea ce spui.

2 Utilizarea spațiului. Când vorbești în public, un anumit spațiu pe scenă iţi apartine de drept. Liderii știu cum să proiecteze puterea prin modul în care stau şi se miscă; când vorbești, ești un lider. Ocupă spaţiu atât cât să te simţi confortabil. Nimic nu demonstrează mai multă încredere decât o persoană care se simte bine în pielea ei, indiferent de locul său în lume. Când vorbeşti, scena este lumea ta. Arată ascultatorilor că pot avea încredere în ceea ce le spui, fiind sigur de spaţiul pe care îl ocupi. Nu exagera, dar nu minimiza nici zona prin care te deplasezi.

3 Expresivitatea facială. Fața este incredibil de importantă pentru experiența umană, de la recunoașterea altei persoane, până la a înţelege indiciile subtile care stau la baza unui motiv. Membrii audienței depind de expresiile tale faciale pentru a spori semnificația a ceea ce spui. Dacă nu ai o față expresivă, du-te la oglindă şi lucrează pentru crearea unei legături între ceea ce încerci să exprimi verbal și expresiile faciale. Ca parte a practicii, încearcă să vorbeşti fără sunete, lăsând faţa să comunice.

4 Vocea. După cum am menționat mai sus, vocea este fizică, deci este evident o componentă eficientă a limbajului corpului. Vocea este instrumentul de comunicare cel mai flexibil pe care îl deții. Ar trebui sa înveţi cum să îţi foloseşti vocea pentru a influenţa pe alţii pentru că expresivitatea vocală indică sensul şi intenţia.

 

Increderea in sine este cheia succesului

Cursuri online. Unde le găsești?

Infidelitatea partenerului

Increderea este piatra de temelie a oricarei relatii sanatoase