in

Cum poti afla care iti este tipul de ten ?

tipul de ten
tipul de ten

Tipul de ten este descrierea și interpretarea felului în care pielea feței arată, se simte și se comportă. Există ten normal, uscat, gras, mixt.

Tenul normal nu are zone de piele grasă sau uscată, tenul gras are piele grasă pe toată suprafața feței, tenul uscat are piele uscată pe toată suprafața feței iar tenul mixt are zone grase în zona centrala a feței (zona T) iar restul este piele normală și posibil câteodată să fie uscată.

Aceste tipuri de ten pot fi: sensibil dacă tenul se irită foarte ușor, cu tendințe acneice dacă apar coșuri înainte și în perioada menstruației, atunci când porii sunt blocați sau acneic dacă sunt prezente tot timpul pustulele, nodulii și chisturile.

Alte posibile afecțiuni ale tenului: rozacee, seboree, dermatite, micoze, etc care apar din cauza îngrjirii neadecvate tipului de ten.

Pentru a vă păstra pielea cât mai tânără și sănătoasă, trebuie să vă îngrijiți tenul corespunzător și să țineți seamă că tenul se poate schimba de la anotimp la anotimp. Crema folosită iarna pentru tenul uscat nu o m-ai puteți folosi vara pentru un ten normal sau mixt. Toate tipurile de ten au nevoie de aceleași ingrediente dar diferă tipul de produs în care acestea sunt concentrate (cremă, ser, loțiune, gel, lichid).

Pentru a afla tipul de ten, trebuie dimineața să vă spălați pe față cu un produs care nu conține nici un iritant și să vă uscați ușor prin tamponare cu un prosopel uscat. Nu vă atingeți fața, nu stați în mediu poluat, nu depuneți efort fizic, nu vă stresați.

După patru ore puteți să vă analizați tenul. Dacă toată fața este grasă, atunci tenul vostru este gras. Dacă aveți zone de piele grasă și zone de piele normală și uscată, atunci aveți ten mixt. Tenul vostru este normal dacă nu aveți zone de piele uscată și nici grasă. Tenul vostru este uscat dacă aveți zone de piele descuamată și pielea vă strânge.

Pentru mai multe informatii, click pe Cum ti-ai descrie tenul?

lifestyle feminin egirl

Egirl,portia ta zilnica de lifestyle feminin

schimburi de tineri europene

Schimburi de tineri europene, oportunitate de dezvoltare personala