in

Cum sa ai mai multa incredere in tine

Incredere in puteri

Cu toti avem ne temem de ceva, secretul nu este sa scapi de frica ci sa o controlezi.
O viata traita in frica, nu este viata ta, ai observat cand esti cuprins de frica parca numai esti tu, parca este altcineva in locul tau.
La TV ne sunt prezentati eroi ca oameni de curaj, oameni bravi, dar sa fi curajos poti fi si atunci cand toata lumea din jurul tau te ataca si tu esti fi calm si bland.

Este o persoana in tine care te trage inapoi, de multe ori ti-ai propus ceva si imediat a inceput sa sune o voce in capul tau, ca n-ai sa poti, ca nu esti destul de bun. Vreau sa pui mult accent pe vocea care vrea sa faca ceva, care indrazneste astfel incat vocea care te trage in jos sa se auda tot mai rar si mai incet.

Cum sa ai incredere in tine?

Cand n-ai incredere in tine e ca si cum ai pierde lupta inainte de a o incepe.

Ce inseamna sa ai incredere in tine?

Sa ti capul sus, sa mergi drept pe strada, sa spui ce gandesti, sa ai propriile tale reguli, sa fi optimist, sa te provoci, sa ai scopuri bine definite in viata, sa ai pasiuni, sa iti pese mai mult de parerea ta decat parerea altora, sa te cunosti

Ce inseamna sa indraznesti?
Inseamna sa ai curajul sa incerci, sa te incumeti in necunoscut, sa iti asumi responsabilitati, sa iesi din turma.

 

6 pasi catre o mentalitate de invingator

1. Nu te lasi infulentati de altii
Este esential sa ti la parerea ta mai mult decat la parerea altora, toti sunt buni in as da cu parerea cand vine vorba de viata ta, dar nu se uita mai intai in viata lor.
Sa iti spun o povestioara, o mama avea un copil neastamparat, alerga toata ziua si nu prea o asculta dar nu aceasta era problema cea mai mare, copilul era dependent de dulciuri si pentru ca manca multe dulciuri si se ingrasase cu mult peste limita de greutate pentru varsta sa.
Asa ca mama sa l-a dus la un maestru sa il ajute sa isi schimbe obiceiurile, maestrul cand a auzit nici nu a stat la discutii si a trimis-o pe mama cu copilul acasa si sa revina peste o saptamana la el.
A trecut saptamana si mama cu fiul sau revenii, maestrul l-a luat sub aripa sa pe tanar 2 zile si l-a ajutat sa treaca peste dependenta de dulciuri.
Mama foarte fericita ca fiul sau numai este dependent de dulciuri i-a multumit maestrului si l-a intrebat nedumerita de ce i-a cerut sa revina peste o saptamana, raspunsul maestrului a fost promt si intelept, inca nu reusise sa depaseasca nici el depedenta de dulciuri si a trebuit sa scape el inainte de aceasta depedenta pentru a-l ajuta pe baiat.
Toti oameni sunt buni la sfaturi cand vine vorba de altii, cand vine vorba de viata lor aceleasi sfaturi care ti le dau tie nu sunt in stare sa le aplice pentru ei, (uni)

2. Crezi in tine atunci cand nimeni nu crede.
Conteaza enorm sa crezi in tine, in puterile tale, daca tu crezi in tine cu timpul nu numai ca oameni vor avea incredere in tine dar vei constitui si un element de inspiratie pentru ei. Muhammad Ali dupa ce a pierdut o lupta nimeni numai credea in el, nici macar antrenorii, el insa are incredere in propriile forte si revine din nou pe culmele gloriei dupa ce invinge un boxer pe val.
Asadar, crede in ce spui, si daca zici o prostie zi-o cu hotarare!

3. Fi optimist
Intr-o lume pesimista cu privire la viitor faptul ca ai incredere ca in viitor, te face sa fi cu un pas inaintea altora.

4. Ai ambitie cat sa tragi munti dupa tine
Cand iti propui ceva si nu realizezi parca ai asa, un gust amar si nu prea iti vine sa mai indraznesti secretul este sa nu te lasi indiferent cat de multe obstacole intalnesti la un moment dat vei ajunge acolo unde ti-ai propus.

5. Fa-ti un plan
Stabileste-ti tinte, in clipa cand tu stii ca ai obiective de indeplinit iti dai energie atat pentru indeplinirea lor cat si pentru alte activitati. Nu te lasa purtat de vant, trebuie sa stii ce vrei de viata!

6. Ai rabdare
Ai un plan? Bun! Acum trebuie sa ai si rabdare sa nu crezi ca va fi usor, vei intalni multe obstacole, oameni care ti se impotrivesc, necazuri si asa mai departe, de la plan si pana la indeplinirea lui e un drum in care rabdarea trebuie sa fie un bun companion.

Toti vrem bani, femei, case peste noapte nu o sa avem asta, doar in cazul in care castigi la loto, dar este si aici un mare DAR, daca nu ai cultura de a investi bani in activitati profitabile in 5 ani ajungi unde ereai.
Intre o ascensiune fulger combinata cu o cadere trasnet si o ascensiune anevoioasa si o scadere lenta ce alegi?
Cand ajungi rapid la un nivel ridicat toata lumea e a ta in momentul cand cazi din acel paradis cade cerul pe tine.

Increderea care vine din interioriul tau este mai mare si mai rezistenta decat increderea venita din exterior, de la cunoscutii tai.

Ai incredere in tine ca poti sa reusesti in tot ce iti propui, indiferent de obstacolele pe care le intalnesti!

 

 

Distractie cu Lirika, Armin van Buuren și What’s Up

Revista iqool

IQooL – ghidul de urmat pentru a fi cool