in

De ce sa mergi la cursuri inot? Iata cateva motive

cursuri de inot

Daca e bine sa inveti un copil sa inoate, este o decizie personala a fiecarei familii. Desigur, inotul este o functie umana foarte importanta. Inotul dezvolta perfect un sentiment de echilibru si este foarte util pentru coloana vertebrala. In plus, inotul este recomandat ca o adaugare obligatorie la orice sport. Desigur, capacitatea de a inota este necesara in toate sporturile acvatice: de fapt, inotul se practica pe diferite distante cu diferite stiluri de inot, pentru mentinerea in forma, pentru  diferite tipuri de scufundari, sarituri in apa etc.

Cu toate acestea, primele lectii de inot sunt date de parinti pe cont propriu, insa pentru a deveni expert in toate stilurile si tipurile de inot, precum si de a da copilului incredere si de a elimina teama de apa, insuflandu-i abilitatile initiale si tehnicile de inot, este nevoie de cursuri de inot.

Cursurile de inot sunt benefice pentru a depasi hidrofobia.

Se intampla ca anumitor copii sa le fie atat de frica de apa, incat chiar si scaldatul in baie sa devina o problema pentru parintii lor. Aceasta este una dintre formele temerilor umane, denumita  hidrofobie. Cauzele acestei fobii sunt diferite. La copii sensibili, hidrofobia poate aparea chiar si dupa ce li s-a citit o carte sau au vizionat un film despre dezastrele de pe apa.

Copiii cu hidrofobie se simt foarte inconfortabili cand apa le atinge fata si in special ochii. Si cand se imbaiaza sub presiunea apei, ei devin  rigizi in miscari, au dificultati de respiratie, frica si panica de adancime. Pentru a atenua starea acestor copii, lectiile de inot sunt efectuate nu intr-o forma prudenta, ci intr-o forma distractiva. Este important pentru ei nu atat de mult sa invete diferite stiluri de inot, ci cum sa se familiarizeze cu proprietatile apei, cu conditiile de flotabilitate si echilibru ale corpului.

formatie pentru nunta

Cum alegi o formatie de nunta profesionista

Cum poti gasi martisoare originale