Dupa ce timp de 8 ani a muncit fie ca ospatar, fie ca barman si trainer bartender, la 26 de ani, Corina Alexandrescu conduce propria agentie de bartending full service ce include si o scoala de barmani.
In aproape doi ani, tanara a atras 80 de clienti, fie organizatori de evenimente, fie clienti privati, fie absolventi ai cursurilor de barman.
Pe timpul verii si nu numai, una dintre alternativele tinerilor de a face bani pentru studii, distractie, calatorii sau alte cheltuieli este sa se angajeze la una din miile de terase si restaurante aglomerate din capitala sau alte orase estivale, povesteste ea.
Cei mai multi insa nu vad acest job ca pe o viitoare profesie. “De altfel, piata din Romania este destul de deficitara la capitolul pregatire profesionala in acest domeniu, peste 80% din personalul de bar din Romania fiind persoane necalificate sau angajate sezonier”.
Corina Alexandrescu a mizat pe cei 8 ani de experienta acumulati in astfel de joburi si, dupa ce a absolvit Facultatea de Management Financiar Bancar, a decis sa intre in antreprenoriat chiar in domeniul bartendingului.
Acum are propria agentie de bartending. Aceasta ofera servicii complete de bartending, logistica si catering de bar pentru evenimente, show-uri de flair bartending, consultanta pentru start-upurile din domeniul HORECA, dar si cursuri autorizate de barman preparator.