in

Vlad Tepes este protagonistul filmului Dracula Untold

vlad tepes
vlad tepes

Istoria fimelor si serialelor abunda de fime cu si despre Dracula, dar nu si despre Vlad Tepes  .  Aceasta incepe cu horror-ul Nosferatu – Simfonia groazei, un film mut german in cinci acte, produs in anul 1922.

Deasemenea, alte filme celebre sunt  “Dracula” din 1931, in care contele este jucat de legendarul Bela Lugosi, dar si “Bram Stoker’s Dracula” din 1992, care poarta semnatura celebrului cineast Francis Ford Coppola; pelicula a obtinut 3 premii Oscar.
Pana in prezent niciun film sau serial nu a mentionat numele lui ,,Vlad Tepes’’, insa situatia pare sa se schimbe in fimul „Dracula Untold” ( se lanseaza in data de 17 octombrie 2014), care promite sa aduca pe ecrane legenda omului care a devenit faimosul Dracula.
Personajul jucat de Luke Evans se numeste chiar Vlad Tepes, renumitul domnitor roman, in jurul caruia s-au nascut legende cu privire la metodele sale sangeroase si crude cu care isi pedepesea inamicii.
De la trasul in teapa a dusmanilor si pana la bautul sangelui uman, Dracula ramane singurul personaj istoric din Romania care a fermecat, pur si simplu,  Hollywood-ul,  incat s-au facut aproape o suta de filme, mai mult sau mai putin legate de Dracula sau Vlad Tepes . Pare-mi-se ca filmele cu vampiri sunt mai nemuritoare decat, insusi, Dracula!:D

Pentru a viziona trailer-ul,click pe urmatorul link.

festivaluri vara

Sa fie vara, sa fie festivaluri!

ce sunt hipsterii

Ce reprezinta un hipster si cum arata?