in

Efectele benefice ale rasului

rasul te bine dispune

Precum zambetul, rasul este o componenta permanenta a ceea ce suntem; rasul atrage prieteni, imbunatateste sanatatea si prelungeste viata. Cand radem, fiecare organ este „afectat” intr-un md pozitiv; Respiratia devine mai rapida, ceea ce solicita diafragma, gatul, stomacul,  fata si  umerii. Printre efectele benefice ale rasului se numera cresterea oxigenului din sange, ceea ce duce la  imbunatatirea circulatiei. De altfel, inrosirea fetei unei persoane atunci cand rade se datoreaza faptului ca vasele de sange apropiate de piele se maresc.

 De ce doar oamenii rad si vorbesc, iar maimutele nu

Oamenii pot esantiona si modula expiratia pentru a produce limbajul si rasul. Maimutele pot avea concepte lingvistice dar nu pot produce fizic sunetele limbajului. Datorita mersului biped oamenii au o libertate mai mare in gama de sunete pe care le produc, inclusiv vorbitul si rasul.

 Cum vindeca umorul

Rasul stimuleaza „anagezicele naturale” ale corpului, cunoscute sub numele de endorfine; ele ajuta copul sa se relaxeze si sa se vindece. Endorfinele sunt eliberate chimic din creier atunci cand razi. Ele au o compozitie chimica similara cu morfina si heroina si au un efect de calmare asupra corpului.

Umorul intr-o relatie

Studiile arata ca femeile rad la barbatii de care sunt atrase iar barbatii sunt atrasi de femeile care rad la ei. Aceasta explica de ce a avea un bun simt al umorului este in topul prioritatilor unei femei atunci cand sunt interesate de un barbat.  Din perspectiva barbatilor, faptul ca o femeie are un bun simt al umorului nu inseamna ca ea spune spune glume, inseamna ca ea rade la glumele lui.

Cand zambesti la o alta persoana, ti se va intoarce zambetul aproape întotdeauna, ceea ce provoaca sentimente pozitive de ambele parti , datorita cauzei si efectului. Dovezile arata in mod concludent ca zambetele si rasul  construiesc un sistem imunitar crescut, apara organismul impotriva bolilor, atrage mai multi prieteni si prelungeste viata.

abonamentul lunar cu 62 de calatorii

Vrem sa pastram abonamentul lunar cu 62 de calatorii

Training gratuit pentru tineri pe comunicare

Vino la sesiuni de training gratuit pentru tineri