in

Împrumuturi pentru master în Spania

Împrumuturi pentru master în Spania

Studenții europeni pot obține împrumuturi care să îi sprijine în studiul în străinătate, în cazul în care aleg Spania. Împrumuturile pentru finanțarea pe perioada unui program de masterat sunt valabile și pentru studenții români care doresc să facă acest pas în Spania.

Împrumuturile sunt oferite prin intermediul programului Erasmus+, dedicat sportului, educației, formării și mobilității în rândul tinerilor, fiind garantate de Comisia Europeană și se realizează în urma unui acord între MicroBank și Fondul European de Investiții, autoritatea care implementează acest program la nivel european.

Statele eligibile pentru acest program

Acordul are o valoare totală de 30 de milioane de euro şi oferă sprijin financiar studenţilor din Spania care urmează studii de masterat într-una din cele 33 ţări care fac parte din programul Erasmus+, fiind vorba de țările din Uniunea Europeană, FYR Macedonia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Turcia. Cazul explicitat aici este cel al României, prin care studenții români pot lua acel împrumut, însă studenții din toate aceste țări pot să studieze, sprijiniți de acest program, un master în Spania.

Ce înseamnă acest program în practică?

Tinerii pot opta pentru următoarele variante, în funcție de tipul programului:

  • împrumut de până la 12 000 de euro pentru un program de masterat de un an;
  • împrumut de până la 18 000 de euro pentru un program de masterat de maxim doi ani.

Rambursarea se face la o rată a dobânzii rentabilă şi opţiune de rambursare întârziată. Nu este nevoie de garanții din partea aplicanților sau a părinților lor, deoarece acestea sunt oferite de Comisia Europeană.

Garanţia pentru Împrumuturile Erasmus+ pentru Master

Garanţia pentru Împrumuturile Erasmus+ pentru Master este o facilitate iniţiată de Comisia Europeană la începutul acestui an, administrată şi implementată de Fondul European de Investiţii în numele DG Educaţie şi Cultură. Îşi propune să impulsioneze mobilităţile studenţeşti şi să asigure accesul la programe de mobilitate pentru studenţi, indiferent de backgroundul social

expoziție de pictură

Expoziție de pictură a artistului Dan Isăilă

lifestyle feminin egirl

Egirl,portia ta zilnica de lifestyle feminin