in ,

Increderea intr-o relatie de prietenie

Cum faci sa-ti pastrezi prieteniile?

Prietenia este o relatie afectiva si de cooperare intre doua persoane. Este un sentiment de simpatie, respect, afinitate reciproca ce leaga două fiinte umane. Prietenia presupune o atitudine de bunavointa reciprocă, suport reciproc la nevoie sau in criza; loialitate, buna-credinta si altruism. Relatia de prietenie se bazeaza pe increderea reciproca.

A stabili contacte cu potentiali prieteni nu este, de fapt, un lucru prea greu. Tot ce trebuie sa faci este sa dai dovada de o atitudine deschisa si prietenoasa. Pentru ca ocazii de a intalni oameni noi se ivesc mereu: la scoala, in activitati extrascolare, la job sau prin prieteni. Important este sa fii dispus si sa arati ca esti dispus sa legi prietenii, sa nu ai idei preconcepute sau sa categorisesti oamenii inainte de a-i cunoaste.

Insa adevarata problema vine abia acum: cum faci sa si pastrezi prieteniile? Pentru ca este o varsta la care relatiile si prieteniile se fac si se desfac usor, iar noi trebuie sa fim atenti cu cine ne imprietenim. Pentru ca a-ti face prieteni nu e tot, adevarata ”arta” consta in a-i pastra si pentru asta ar trebui sa fim atenti cu cei din jurul nostru.

Tuturor ne place sa ni se arate ca ocupam un loc special in inima cuiva. Fii si un bun ascultator. Uneori iti face bine doar sa povestesti cuiva ce ai pe suflet mai ales cand acea persoana te asculta cu atentie fara sa te intrerupa. Incearca sa-ti asculti prietenii cu atentie pana la capat cand are ceva de spus si abia apoi spune-ti parerea sau punctul de vedere.

Invata sa spui iarta-ma. Daca ti s-a intamplat sa-ti ranesti un prieten cu vorbe grele atunci cere-ti scuze din suflet. Neaparat! Incurajeaza-i la nevoie. Poate ca nu are nevoie decat de un pic de incurajare pentru a indrazni sa faca ceea ce si-a propus sa sa-si urmeze un vis. Fii alaturi de prieteni cu incurajari si sunstine-i in tot ce isi propune. Increderea sta la baza tuturor relatiilor adevarate si aici se va face diferenta intre prieteniile adevarate si cele nu. Nu-ti trata prieteni si nu-i spune secretele mai departe.

Exerseaza-ti deci abilitatile sociale din timp facandu-ti prieteni si vei avea mai multe sanse sa ai si o relatie de iubire ok si sa te intelegi bine cu colegii de job mai tarziu.

Imaginea Romaniei prezentata de Liderii noului val

Imaginea Romaniei prezentata de Liderii noului val

Masa critica Bucuresti

Hai sa pedalam la Masa Critica