in

Oportunitate pentru tineri: Parlamentul Tinerilor

Parlamentul tinerilor

Asociaţia Pro Democraţia (APD), Camera Deputaţilor și Fundația Hanns Seidel în parteneriat cu Institutul Qvorum și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna desfășoară, la Palatul Parlamentului, în perioada 6-8 noiembrie 2015, Parlamentul Tinerilor. Ajuns la ediţia a VII-a, Parlamentul Tinerilor este o simulare a procesului decizional din Parlamentul României, fiind structurat pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen.

Organizatorii îşi propun să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară. Evenimentul se adresează tinerilor liceeni (majori) şi studenţi cu vârsta de cel mult 26 de ani.

Tinerii care doresc să participe la acest eveniment se pot înscrie prin completarea formularului de înscriere, transmiterea CV-ului şi elaborarea unei iniţiative legislative (format pdf). Documentele vor fi trimise doar în format electronic la adresa de e-mail pt2014@apd.ro până pe 23 octombrie 2015, ora 23:59.

Comisiile pe care le vor simula tinerii selectaţi în urma  înscrierii şi acceptării sunt următoarele:

  •  Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice;
  • Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale;
  • Comisia pentru politică externă;
  • Comisia pentru muncă și protecție socială.

Mai multe informaţii, precum şi modele de documente, sunt disponibile pe site-ul organizatorilor, la adresa aceasta.

fotograf

Fotograf profesionist- noua dimensiune a succesului

promovare online

Promovare online – Afla care este noul trend in 2016