in

Retele de socializare -denaturare sau promovare

viata in paralel

Tinerii sunt din ce în ce mai conectați de  device-urile pe care le dețin. Te simți mai aprope de prietenii în momentul în care folosești aceste   aparate tot mai moderne si aceste retele de socializare?

Cu toate că aceste  rețele de socializare  facilitează comunicarea și accesul la  surse de informații nelimitate, utilizarea acestora ar putea dăuna și afecta relațiile  reale pe care le avem.

În momentul  în care construiești o relație bazată pe întâlnire, pe ieșiri în parc, plimbări în aer liber, plimări cu bicicleta  sau discuții interminabile stând la o cafea, relația care se creează este mult mai puternică, mai sinceră. Comparând cu o relație   virtuală, în momentul în care  primești informații sau transmiți  prin intermediul virtual  cu toate că te simți mai securizat,  relația își pierde credibilitatea și  autenticitatea se deteriorează este predispusă  ruperii. Acest fapt este datorat  trunchierii informației, percepției eronate de informații  sau lipsa complexității.

Comunicarea  virtuală în primă fază pare că  ameliorează problemele  oamenilor care au probleme de relaționare directă cu oamenii,  ajung să se folosească de acest mod de comunicare, să își facă mai mulți prieteni poate chiar să aibă o stare de bine. Oare așa de simplu este? În realitate, o analiză profundă dovedește că o asemenea retragere în mediul virtual nu doar  că  te afundă mai mult în starea  de singurătate, itegrarea socială devine din ce în ce mai deficitare.

Relațiile  dintre oameni se creează prin contact direct, în momentul în care îți activezi toate simțurile pentru  a relaționa  cu  celălalt, în momentul în care informații despre celălalt  vine din toate  părțile, gestica lui va spune ceva,  modul în care se imbracă,  modul în care  vorbește,  atenția   sa distributivă, modul în care te privește și modul în care te atinge.   Căderea în capcană rețelelor de socializare te face să vezi despre celălalt doar ceea ce vreaa.

Ești expus  unghiului bovaric. Momentul în care îți creezi  o  imagine  despre un om în funcție de ceea ce livrează  acesta către tine  și  de munca imaginației  tale. Ajungi să îți faci o imagine care nu este tocmai apropiată de realitate, cu cât imaginea este mai depărtată de realitate cu atât unghiul  bovaric va fi mai mare  cu atât dezamăgirea va fi mai profundă.

Nu lăsa ca aceste rețele de socializare să îți strice relațiile adevărate pe care le ai,  folosește-te de acestea pentru a  comunica viitoarea ieșire în parc cu grupul de prieteni.

city break transilvania

City break Transilvania – o experienta de neuitat

fotograf

Fotograf profesionist- noua dimensiune a succesului