in

Avem patru romani medaliati cu care sa ne mandrim!

mandrie romani medaliati

Tinerele noastre genii au câştigat patru medalii (o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a OlimpiadeiInternaţionale de Informatică, organizată în Taiwan, în perioada 13-20 iulie.

Medalia de aur a fost câştigată de bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul naţional ,,Liviu Rebreanu”. Anul acesta, tânărul a câştigat cea de a III-a medalie de aur, care se va alătura palmaresului său.

Medaliile de argint au fost câştigate de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca şi Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara (care a obţinut argintul şi în anul precedent).

Bronzul i-a revenit lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state.Avem romani medaliati cu care trebuie sa ne mandrim.

Fără îndoială, tinerii români au talent cât carul în domeniul IT. Să nu uităm că ,,micii informaticieni” din liceele româneşti au fost abordaţi chiar şi de Guvernul României, pentru a face site-uri care să faciliteze comunicarea între instituţii de prim-rang.  De asemenea, fie că ne place sau nu, tinerii români sunt recunoscuţi ca fiind printre cei mai buni hackeri din lume!

concept

Granturi pentru ONG-uri, spitale si institutii de invatamant

charter school o educatie buna

Charter school, o şansă la o educaţie mai bună!?