in

Sa fie vara, sa fie festivaluri!

festivaluri vara

Imediat ce terminăm cu examenele interminabile și cu mai mult sau mai puținul terifiant examen numit ,,bacalaureat’’, trebuie să schimbăm registrul și să trecem pe relaxare și sa ne delectam cu putina  cultura. Deci, hai la festivaluri! Lista este una destul de larga, trebuie doar sa ne luam buna dizpozitie cu noi si bani de o racoritoare.

Pentru iubitorii de filme europene si romanesti,  Noul Cinematograf al Regizorului Român  pregătește ,,Sezonul de cinema în aer liber’’.  Spectatorii se pot bucura de răcoarea serilor de vară în compania unor filme  de calitate, cu o limonadă sau bere rece.  Evenimentul este valabil din 26 mai-1 septembrie 2014, în timpul săptămânii, de luni pînă joi, iar biletul costa 10 lei ( 7 lei pentru elevi si studenti).  Pentru detalii privind programul și activitatea  NCRR puteți suna la 0723.234.005.

Festivalul ,, Bucurestii lui Caragiale’’ se desfasoara in perioada 28 iunie – 14 septembrie. Aici va veti putea delecta, zilnic,  pe scena din Centrul Istoric și la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian cu  spectacole de teatru de comedie, clasic și modern, teatru de revistă, spectacole de circ, music-hall, stand-up comedy și varietăți musicale. In cadrul acestui festival au fost prezente nume importante din filmul si teatrul romanesc precum: Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Anca Sigartău, Marius Florea Vizante și mulți alții, toate acestea alături de acrobați, dresori, echilibriști și iluzioniști.

Pentru fanii muzicii jazz, blues si nu numai, trebuie sa mergeti la unul dintre cele mai importante festivaluri dedicate genului din Capitala: ,,Bucharest Jazz Festival’’.  Manifestarea va avea loc în perioada 2 – 6 iulie 2014, în Piața George Enescu și  spre deosebire  de edițiile anterioare, în acest an, se va extinde și în spațiul expozițional din incinta Hanului Gabroveni, viitorul sediu ARCUB. Acesul la eveniment este gratuit.

BAZAR MULTINATIONAL ( 4-6 iulie 2014) este un eveniment  organizat de Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor -A.P.A.D.A.R in colaborare cu Primaria sectorului 2. Evenimentul consta in strangere de fonduri pentru refugiatii din Romania. Se organizeaza un targ cu produse din 5 continente. Toate fondurile obtinute se vor dona refugiatilor prin intermediul A.P.A.D.A.R. Fondul muzical va cuprinde melodii din patrimoniul tarilor participante. Aici locurile sunt limitate: 30-40. Eu zic sa profitam putin mai mult  de anotimpul cald si sa iesim sa socializam!

Daca aveti si alte propuneri, scrieti-ne cu cea mai mare incredere! Cum zicea si Aristotel: ,, omul este un animal social’’, deci sa ne ,,supunem ‘’ conditiei noastre intr-un mod placut si frumos! :)

delegatii tineret

Delegatii de Tineret ai Romaniei prezinta experientele avute

vlad tepes

Vlad Tepes este protagonistul filmului Dracula Untold