in

Schimburi de tineri europene, oportunitate de dezvoltare personala

schimburi de tineri europene
schimburi de tineri europene

Comisia Europeană oferă o mulțime de oportunități tinerilor din Europa și din proximitatea Europei, permițându-le să se cunoască, să dezvolte proiecte comune și să lege prietenii și cooperări pe viață. Astfel, prin aceste schimburi de tineri încurajează dialogul transfrontalier și dezvoltarea unei adevărate cetățenii europene

De altfel, s-ar putea ca această măsură de sporire a fidelității europene să fie cea care să asigure viitorul proiectului european, așa cum îl cunoaștem astăzi. Dar nu o să intru în detalii, ci o să vorbesc puțin despre ce sunt aceste  schimburi de tineri și ce se întâmplă în cadrul acestora.

Diferite tipuri de organizații aplică pentru a primi finanțare din partea autorităților europene prezente pe plan național pentru a primi finanțare pentru propunerile lor de proiecte. În cadrul acestor schimburi de tineri (sau mobilități de tineret cum sunt numite în perioada 2014-2020, conform regulamentelor și ghidurilor europene), tineri din mai multe state se întâlnesc pe o perioadă de o săptămână, în general, și sunt pregătiți pe o anumită temă. Pregătiți s-ar putea să fie mult spus sau puțin, în funcție de formatul acestor schimburi de tineri, căci oferă o anumită flexibilitate. Unele sunt adevărate cursuri de formare, altele sunt sesiuni în care tinerii dezvăluie din cultura pe care o reprezintă și participă la diferite workshopuri facilitate de alți tineri, în funcție de experiența pe care o au.

Dacă în privința duratei, aceasta variază, este important de precizat că aceste schimburi de tineri nu se rezumă doar la timpul petrecut într-un alt stat, ci conțin și o serie de activități ulterioare, de cele mai multe ori de promovare a rezultatelor acelui schimb. Tinerii sunt implicați în activități de diseminare, în crearea unor materiale precum ghiduri, broșuri, blog post-uri, învață cum să folosească diferite instrumente sau organizează evenimente pe anumite teme. Astfel, aceste schimburi de tineri europene reușesc să dezvolte competențele , cunoștințele și abilitățile participanților.

Pentru mai multe informatii, click pe link-ul Resurse pentru tineri

tipul de ten

Cum poti afla care iti este tipul de ten ?

Planta minune

Coriandrul și-a câștigat renumele de ”plantă minune”