in

Teatrul Odeon vă invită în Yaneura

podul-teatrul odeon
podul-teatrul odeon

Rinkogun, compania de teatru din Japonia, prezintă vineri, pe 12 iunie, la Teatrul Odeon, spectacolul ,,Podul’’. Spactacolul face parte din selecţia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi va avea supratitrarea în limba română. Durata spectacolului este de două ore şi zece minute, iar preţul de 21,2 lei

Spectacolul ,,Podul’’ cuprinde o colecție de douăsprezece episoade, care, la o primă vedere, nu au nici un punct comun , dar care prezintă o problemă socială din ce în ce mai întâlnită în Japonia, hikikomori. Hikikomori este un termen utilizat pentru a descrie tinerii care se retrag, pierd contactul cu lumea din exterior. Acest spectacol surprinde, în mod fascinant, existența solitară a oamenilor. Aceștia vor să comunice cu ceilalți, să își facă prieteni, dar nu pot. Viața lor este trăită între patru pereți, într-o lume în care nu există nici protagoniști și nici personaje secundare, există doar el, o ființă care este supusă riscului de a-și pierde identitatea. Un alt aspect frapant este că toate scenele sunt jucate într-un decor claustrofob, de aproximativ doi metri lățime. ,,Yaneura’’ este denumirea comercială a încăperii în cadrul căreia este jucat spectacolul.
Cu umor și pricepere, piesa tratează fenomenul hikikomori (introvertirii) din multiple perspective, atât prin ochii celor care participă la acest proces de retragere autoimpusă, dar si prin ochii martorilor lor, familia și prietenii. Această producţie a câştigat Premiul Yomiuri pentru cea mai bună regie și pentru literatură, dar și Premiul Kinokuniya.

Articol realizat de Andra

increderea in partener

Afla cum poate fi redobandita increderea in partener

tabla de saj

Ce faci când întâlnești un conflict?