in

Tendințe social media (I)

concept

Tendințe social media

Conținutul original și de  calitate revine

Săptămâna trecută, a avut loc Social Media Summit, un eveniment care evidențiază tendințe social media și care sunt practicile apreciate și/sau detestate din lumea social media, în care ne învârtim, mai mult sau mai puțin, toți. Sintagma descrie cel mai bine evenimentul este conținut original, de calitate și refolosibil, care poate fi util și după ce l-am publicat la un anumit moment, astfel încât să-i putem da un share pe Facebook și după un an, de exemplu. Mai mulți invitați au atras atenția asupra acestui comportament care, până la urmă, ne scutește de inutilități și e sustenabil.

Dark social, ceea ce nu vedem cum vrem să vedem

Evenimentul a reunit o serie de prezentări foarte utile. Cristian Manafu a adus o nouă idee. Conceptul de dark social, acea parte a social media care nu poate fi măsurată direct, dar care există și pune advertiserii la încercare prin promovarea prin această metodă, mult mai greu de implementat într-o strategie de marketing. Iar când ne gândim la dark social, ar trebui să avem în vedere câteva exemple, astfel încât să ne fixăm pentru totdeauna ceea ce înseamnă. Cel mai bun exemplu este chatul de pe Facebook, grupurile și conversațiile prin intermediul WhatsApp, Snapchat ș.a.m.d. Acum știm și ceea ce înseamnă acest concept.

Să privim social media ca pe un ecosistem

O a treia idee pe care vreau să o amintesc aici este cea legată de ecosistem. Speaker-ul care a adus-o în discuție a fost Mugur Pătrașcu. Practic, canalele de social media ar trebui privire sub o formă coordonată, cu accent pe corelare. O idee un pic cam șocantă pentru o persoană care a folosit vreo trei luni un plan de conținut a fost legată de precizarea că acesta ar trebui înlocuit cu direcții de conținut. Ambele abordări au plusuri și minusuri, care merită analizate la un moment dat, dar până atunci repetăm cele trei (poate patru) idei amintite în acest articol:

  • conținut de calitate;
  • dark social;
  • ecosistem.

Devine din ce în ce mai natural, nu? Voi reveni cu alte tendințe la momentul potrivit. Până atunci, să le folosim cu înțelepciune pe acestea!

yoga pentru incepatori

Inscrie-te la cursul de yoga pentru incepatori

pozitia mainilor

Cum iti dai seama ca minte in functie de pozitia mainilor?