Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o viata sanatoasa.
Ortopezii consideră că tocurile înalte provoacă dureri de spate cronice și deformări ale coloanei vertebrale. Dacă sunt purtate regulat, ele duc la scurtarea tendonului lui Ahile, astfel încât apar dureri la încălțarea pantofilor fără toc. Unii le consideră chiar cauza unor afecțiuni la nivelul organelor abdominale, pentru că deformarea coloanei face ca regiunea pelviană să nu se mai alinieze corect. Pentru o viata sanatoasa purtati tocuri mai rar.
Nu împrumutați niciodată rimelul: acesta este modul cel mai obișnuit de transmitere a conjuctivitei, o boală foarte contagioasă.
Printr-un strănut, picături pline de microbi sunt expulzate la o distanță de până la nouă metri. Apa se evaporă repede, dar în aer rămân mii de viruși, care pot infesta alte persoane, deci puneți mâna la gură pentru sănătatea celor din jur.
Tulburările de alimentație precum anorexia și bulimia pot provoca hipotensiune arterială, diabet, probleme cardiace și renale, leziuni cerebrale și chiar moartea. O viata sanatoasa presupune un regim alimentar ordonat si echilibrat.
Oamenilor le pot crește coarne. Numite coarne cutanate, acestea cresc atunci când suprafața pielii se îngroașă, de obicei din cauza unei boli.
Niște cercetători germani au descoperit că, dacă suntem expuși unui miros neplăcut în timpul somnului, visăm urât. Când suntem expuși unui miros plăcut de trandafiri, visăm frumos.
Acarienii Demodex sau foliculari trăiesc pe pielea omului. Potrivit unor estimări, pe piele ta se găsesc chiar acum între 1000 și 2000 de assemenea paraziți. Când atingi pe cineva ori folosești aceleași prospoape sau diverse articole textile, faci schimb de acarieni foliculari cu persoana respectivă.
Schizostomiaza se ia prin contactul cu apa care conține melci infectați de excremente umane. Larvele de melci pătrund în corp și devin melci adulți, cu o lungime de până la 1,3 cm. Ei trăiesc în sânge și pot provoca inflamații, mărirea organelor interne, hemoragii interne, cancer de vezică sau chiar moartea.
Aproape jumătate din populația planetei este infestată cu cel puțin unul dintre următorii paraziți: limbricul (viermele cilindric), anchilostomul (viermele cârlig) și tricocefalul (viermele bici). Un parazitolog de la Universitatea Columbia îi numește ”nesfânta treime”
Pentru o portie mai mare de sfaturi, puteti accesa urmatorul link:
29 de sfaturi pentru o viata mai sanatoasa