in

Vrei să ai succes profesional? Cultura generală este cheia!

cultura generala bogata

Totul începe cu o simplă întrebare ,,Cum evoluez? “. Indiferent de drumul ales în viață, pentru a reuși, pentru a avea succes trebuie să înveți continuu. Este foarte important ca în fiecare zi să îți dai update, să crești, să treci la nivelul următor. O cultură generală bogată îți deschide uși, te ajută să te integrezi în orice grup, să accesezi grupuri superioare, să te integrezi în acestea și să ai succes profesional . Puțini sunt cei care reușesc să întrețină o discuție care acoperă mai multe domenii, domenii care nu sunt conexe activității întreprinse de ei. În societatea în care trăim, omul multifuncțional, multipregătit este la mare căutare.

Succesul profesional este doar al acestor oameni însetați după cunoaștere și perfecționare. Fii atent la tot ceea ce se mișcă în jurul tău! Cel mai mic om și cel mai mic lucru te pot învăța lecții importante. O carte îți dă un refresh, un film îți dezvoltă creativitatea, un om îți arată un drum, o frunză îți atinge părul. Tu doar trebuie să le observi. Baza unei culturi generale solide este pusă încă din timpul școlii primare, perioadă în care învățătorul joacă un rol crucial în sintetizarea, transmiterea si sedimentarea informațiilor. Deși, procesul de sedimentare ține foarte mult de tine, fiindcă stocarea noțiunilor este posibilă doar prin intermediul perseverenței.

Acum urmează o altă etapă, școala generală. Pe scena educației se schimbă personajul principal.  Profesorul nu mai este protagonistul actului de educație, ci locul este ocupat de tine. Tu alegi modul în care îti continui povestea, împins de trăiri, pasiuni, aptitudini și emoții. În mod evident, nu vei fi lăsat singur, vei fi ghidat, dar decizia va fi  în mainile tale.

Cu pași repezi se apropie liceul cu zmeul său, examenul de Bacalaureat, iar după ce treci de acest hop și ajungi la facultatea dorită esti la un pas departare de succes, dar acest pas îl poți face doar dacă ai o cultură generală bogată. În esență, aceasta reprezintă cheia succesului profesional. Dacă avem o cultură generala bogată, nu avem nevoie de sală. De ce? E simplu. Ne face să fim încrezători în forțele proprii. Indiferent de cercul social în care te vei invârti, trebuie sa știi un singur lucru, un bagaj îmbelșugat de cunoștinte va transforma orice zonă într-una de confort. În plus, datorită încrederii pe care ne-o conferă, ne determină să luăm cele mai bune decizii, bazându-ne pe ceea ce simțim și nu pe ceea ce suntem direcționați să simțim.

Cultura generală poate face minuni

Ea ne oferă o satisfacție interioară și ne îmbogățește, fiindcă de fiecare dată învățăm lucruri utile, iar bagajul de cunoștințe se mărește. Și nu, nu există vreo atenționare cu privire la depășirea gabaritului. Deci, consumați zilnic cel puțin o porție de noi informații. Descoperă în fiecare zi lucruri noi!

 

concert emy dragoi

Concert Emy Dragoi

caravana de filme romanesti

Caravana filmului românesc