in

Cele mai fericite tari

sursa imagine: starmaro / Shutterstock.com

Cele mai fericite tari

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai fericite tari de pe Pământ sau ai vrut să știi unde ai putea să mergi pentru a fi mai fericit? Dar dacă poți răspunde la întrebarea „cum măsori fericirea”? Ei, bine, câțiva cercetători americani, în special, preocupați de ideea bunăstării la nivelul indivizilor, au încercat să ofere răspunsuri la aceste întrebări.

Raportul Global al Fericirii

Intitulat World Happiness Report, tradus ca Raportul Global al Fericirii, acesta a fost editat pentru a treia oară după un an de pauză. Informații disponibile în raport arată care sunt cele mai fericite națiuni de pe Pământ și, pentru a cunoaște acest lucru, le aducem și noi în discuție aici, dar nu înainte de a vă întreba pe ce poziție considerați că se află România.

Primele 10 poziții în topul fericirii sunt următoarele:

  1. Elveția;
  2. Islanda;
  3. Danemarca;
  4. Norvegia;
  5. Canada;
  6. Finlanda;
  7. Olanda;
  8. Suedia;
  9. Noua Zeelandă;
  10. Australia.

Majoritatea acestor state sunt europene și reușesc să se mențină bine în top. De altfel, harta, cu câteva excepții, arată că statele europene sunt în topul fericirii, mai sus sau mai jos. După cum vedeți, unele conduc clasamentul, dar sunt state din Uniunea Europeană care au cetățeni mai puțin fericiți, iar acestea sunt, de exemplu, România (locul 86), Portugalia, Grecia și Bulgaria.

Cum se măsoară fericirea?

Au făcut un top al fericirii, dar ce indicatori au luat în considerare acești cercetători?

Răspunsurile sunt interesante: nivelul economic prin produsul intern brut per capita, sprijinul social, speranța la o viață sănătoasă, libertatea de a face alegeri de viață, generozitatea, libertatea față de corupție, emoțiile pozitive și emoțiile negative. Practic, aceasta este formula fericirii transpusă în topul care arată cele mai fericite tari, dar și pe cele mai nefericite. Noi suntem pe la mijlocul clasamentului, pe poziția 86, în scădere față de topul precedent. Suntem noi mai nefericiți sau au devenit ceilalți mai fericiți în acest tip? Rămâne o întrebare. Găsiți topul la worldhappiness.report.

nesiguranta barbat

Cum eviti sa afisezi nesiguranta

limbajul corpului in diferite culturi

Limbajul corpului in diferite culturi